توماس بورگنتال یک قاضی بینالمللی و یکی از جوانترین بازماندگان اردوگاههای آشویتس و زاخزن هاوزن بود. او در سن ۱۷ سالگی به ایالات متحده مهاجرت کرد. وی به عنوان قاضی و رئیس دادگاه حقوق بشر قاره آمریکا و به عنوان عضو کمیسیون حقیقتیاب سازمان ملل در السالوادور شروع به کار کرد. بورگنتال ریاست کمیتهی اخلاق موزه یادبود هولوکاست ایالات متحده را به عهده داشت. وی در مارس ۲۰۰۰ به عضویت دادگاه بین المللی عدالت در آمد و هنوز این سمت را دارد.
ابتدا برای پاسخ به اینکه چگونه دیوانهای محاکمات بینالمللی تصمیم میگیرند که چه کسی را محاکمه کنند، مخصوصاً محاکمهی جانیان بینالمللی، فکر میکنم پاسخ ساده این باشد که آنها تلاش میکنند کسانی را که بیشترین مسئولیت را داشتهاند، محاکمه کنند. اما دستگیری آنها همیشه ساده نیست، و ما این مورد را در مورد یوگسلاوی سابق میبینیم. آنها در خفا زندگی میکنند و یا دولتها از تحویل آنها یا محاکمهی آنها سرباز میزنند. این اولین دیدگاه است. نکته دوم این است که دیوانهای محاکمات بینالمللی در واقع نمیتوانند تمام متخلفین در مقیاسهای بزرگ حقوق جنایی بینالملل را محاکمه کنند. این کار غیرممکن است. به یاد میآورم که پس از رواندا، نسل کشی در رواندا، یک هیئت رواندایی از من پرسید که چگونه یک دادگاه جنایی بینالمللی برپا کنیم و من گفتم «خوب فکر میکنید چند نفر را باید محاکمه کنید؟» و آنها گفتند «حداقل صدهزار نفر». نمیتوانستم باور کنم زیرا شدنی نبود... فکر اینکه بتوان در یک دادگاه بین المللی، صدهزار متهم جنایی را محاکمه کنید، آدم را مبهوت میکند. این کار غیرممکن است. اگر نخواهید محاکمه ۴۰ یا۵۰ سال طول بکشد، باید یک گروه کوچک حداکثر ۳۰ تا۴۰ نفره داشته باشید و باز هم با این شرط که تمام فرآیندهای قانونی، قواعد و غیره و غیره را آماده کرده باشید. بنابراین دومین محدودیت، و دومین مانع در دیوانهای محاکمات بینالمللی، در زمینه اینکه چه کسی را باید محاکمه کرد این است که نمیتوان همه را محاکمه کرد. بنابراین آنها تلاش میکنند تا کسانی را که جرایم جدی انجام دادهاند و به نوعی، نماد جنایتهایی که انجام شده هستند، محاکمه شوند. همیشه این روند موفق نیست. آنها تلاش میکنند تا برخی و نه همه را محاکمه کنند و گاهی اوقات، مانند این دو دیوان اخیر، این تمام تلاشی است که می توانسته انجام شود.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.