Polonya, Kielce'de Temmuz 1946'da bir pogrom (katliam) meydana geldi. Kırk iki Yahudi toplu halde öldürülürken, 50'den fazla Yahudi de yaralandı. Bu olay Polonya ve diğer ülkelerdeki yüz binlerce Yahudinin Orta ve Doğu Avrupa'ya toplu göç etmesine yol açtı. Buradaki kısa klip, Polonya'dan ayrılmak ve Çekoslovakya'yı geçmek için bekleyen Yahudi mültecilerini ve pogromdan sağ kalanları göstermektedir.
Başka OkumalarII. Dünya Savaşı'nın ardından Müttefikler, milyonlarca zorla göç ettirilmiş insanı (DP-displaced person) kendi ülkelerine gönderdi. 250.000'den fazla Yahudi mülteci de dahil olmak üzere, yüz binlerce kişi ülkesine dönemedi ya da dönmek istemedi. Zorla göç ettirilmiş Yahudilerin çoğu Filistin ya da Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmeyi seçerek Avrupa'dan ayrıldı. Birleşmiş Milletler Yardım ve Rehabilitasyon İdaresi (UNRRA), yeniden yerleştirilene kadar, bu kişileri işgal altındaki Almanya ya da Avusturya'daki kamplarda barındırdı. Burada zorla göç ettirilmiş Yahudilerin çocuklarını Filistin'e yapılacak yolculuğa hazırladıkları ve büyüttükleri görülmektedir.
Başka OkumalarII. Dünya Savaşı'nın ardından Müttefikler, milyonlarca zorla göç ettirilmiş insanı (DP—displaced person) kendi ülkelerine gönderdi. 250.000'den fazla Yahudi mülteci de dahil olmak üzere, yüz binlerce kişi ülkesine dönemedi ya da dönmek istemedi. Zorla göç ettirilmiş Yahudilerin çoğu, Filistin ya da Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmeyi seçerek Avrupa'dan ayrıldı. Yeniden yerleştirilene kadar Müttefikler, bu kişileri işgal edilmiş Almanya'daki kamplarda barındırdı. Burada Yahudi Siyonistler Almanya'daki Zeilsheim zorla göç ettirilmiş kişiler kampında tutulmalarını protesto ediyor. Filistin'e gitmeleri için kendilerine izin verilmesini talep ediyorlar.
Başka OkumalarII. Dünya Savaşı'nın ardından, Avrupa'daki Müttefik Kuvvetler milyonlarca zorla göç ettirilmiş kişiyi (DP) ülkelerine iade etti. Yahudi ve Yahudi olmayan 1,5 ila 2 milyon zorla göç ettirilmiş kişi, savaş öncesi ülkelerine dönmeyi reddetti ya da dönemedi. Göçe ilişkin kısıtlamalar bu mültecilerin toplu olarak diğer Avrupa ülkelerine ya da Amerika Birleşik Devletleri'ne kabul edilmelerini engelledi. Başka bir ülkede yerleşim imkanı ayarlayana kadar mülteciler işgal edilmiş Almanya'da kaldı. Savaştan dört yıl sonra kaydedilmiş bu sahne, mültecilerin Münih'ten Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmek için valizlerini kapatıp, Amerikan uçağına binişlerini gösteriyor.
Başka OkumalarWe would like to thank Crown Family Philanthropies and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.