ویلک پسر خانوادهای یهودی بود که در شهر لووف در جنوب شرقی لهستان زندگی میکردند. خانوادهی او مالک یک کارخانهی شرابسازی بودند که از سال ۱۸۷۰ به آنها تعلق داشت. پدر ویلک در ۱۹۲۹ بر اثر حملهی قلبی درگذشت. ویلک در ۱۹۳۹ وارد مدرسهی متوسطه شد. پس از آغاز مدرسه، جنگ جهانی دوم با حملهی آلمان به لهستان آغاز شد. لووف در بخشی از جنوب لهستان بود که به شوروی پیوسته بود. با اینکه شورویها خانه و کارخانهی خانوادگی ویلک را گرفته بودند، او به مدرسه ادامه داد. در ۲۲ ژوئن ۱۹۴۱، نیروهای آلمان به خاک شوروی حمله کردند. آلمان لووف را اشغال کرد و یک گتو آنجا برپا کرد. ویلک عضوی از گروه کوچک یهودیانی بود که که روزانه گتو را برای رفتن به سر کار ترک میکردند، آنها برای آلمانیها ایزوگام تولید میکردند. در ۱۹۴۳، کمی پیش از تخریب گتوی لووف توسط آلمانیها، وی مدارک جعلی با نام یک همکار مسیحی تهیه کرد و به مجارستان گریخت. او به عنوان پیک برای نیروی مقاومت در بوداپست کار میکرد و در نهایت به عنوان جاسوس لهستانی توسط آلمانیها دستگیر شد. ویلک در اکتبر ۱۹۴۴ به اردوگاه آشویتس فرستاده شد. وی در بین هزاران زندانیی بود که همزمان با پیشروی متفقین، به راهپیمایی مرگ در درون مرزهای آلمان فرستاده شدند. او در آوریل ۱۹۴۵ توسط نیروهای ایالات متحده آزاد شد و در ۱۹۴۹ به ایالات متحده مهاجرت کرد.
من وارد گتو شدم تا ببینم چه اتفاقی برای مادرم افتاده است. با عجله وارد خانه شدم. خانه خالی بود، اما مکان پنهانی که برای مادرم درست کرده بودیم یک مبل بود. مبل از یک قاب تشکیل شده بود و در بالای آن، قسمت نرمی وجود داشت که خود مبل بود. نمیشد تشخیص داد که آن مبل جدا است. برای همه یک قسمت بود، قاب و مبل، بخش بالایی، همه یک واحد بودند. برای اینکه زمانی که عملیاتی انجام شد، مادرم در آنجا پنهان شود. من میخواستم از آن مطمئن شوم. زمانی که به خانه رسیدم، بخش بالایی حرکت کرده بود. من وحشت کردم و زمانی که با گریه به دنبال مادرم گشتم، او پیدا شد، آنجا بود. او در بخش انتهایی مبل بود، بنابراین هنگامی که مبل تکان خورده بود، او در آن بخش بود. او خودش را در یک پتو پیچیده بود، پتوی تیره. بنابراین حتی اگر به دنبال او هم گشته بودند، او را پیدا نمیکردند. او آنجا بود و ما با هم لحظههای خودمان را داشتیم.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.