Adolf Hitler, Ocak 1933'te Almanya şansölyesi oldu. Kısa süre sonra Nazizm karşıtlarını hedef alan terörist eylemler başladı. Yahudiler bu kampanyalarda en önemli hedef gruptu. Pek çok Yahudi kamuya açık yerlerde aşağılanmaya maruz kaldı veya tutuklandı. Diğerleri ise çalıştıkları mevkilerden çıkarıldı. Yahudi karşıtı önlemler, 1 Nisan 1933'te Yahudilerin sahibi olduğu şirketlerin boykot edilmesiyle en üst noktaya ulaştı. Burada Chicago'daki Yahudilerin Nazi karşıtı yürüyüşleri gösterilmektedir.
Başka OkumalarAmerikan Yahudi Kongresi, Amerika Birleşik Devletleri'nde Nazizme karşı çıkan ilk gruplardan biridir. Hitler'in iktidara gelmesinden kısa bir süre sonra, Mart 1933'te büyük bir miting yaptılar ve savaşın sürdüğü süre zarfında miting düzenlemeye devam ettiler. Amerikan Yahudi Kongresi, bu Nazi karşıtı yürüyüşü Aşağı Manhattan'da düzenledi. Bu miting Almanya'daki kitap yakma olaylarıyla aynı güne rastlar.
Başka Okumalar9 Kasım 1938'de Naziler, Yahudilere karşı ulusal çapta bir pogrom (katliam) düzenledi. “Kristal Gece” (Kırık Camlar Gecesi) olarak bilinen pogrom sırasında Storm Troopers (SA) Yahudilere ait binlerce iş yerini ve yüzlerce sinagogu yerle bir etti. Bu süre zarfında yaklaşık 100 Yahudi hayatını kaybetti. Bu sahne, New York'taki bir protesto mitinginden alınmıştır. Haham Stephen S. Wise, Amerikalı Yahudi toplumunun öfkesini dile getirdi. Amerika Birleşik Devletleri'nin resmî protestosunun bir parçası olarak, Franklin D. Roosevelt, Almanya'daki Amerikan büyükelçisini geri çağırdı.
Başka OkumalarAmerika Birleşik Devletleri'ndeki tecrit politikası yanlıları tarafından kısıtlansa da, Başkan Roosevelt Nazi Almanya'sı ile olan savaşında demokratik Büyük Krallık’a yardım etmekte kararlıydı. Amerika Birleşik Devletleri'nin tarafsızlığını Avrupa savaşında koruma vaadinde bulunmasına karşın, Roosevelt askerî istihkamın genişletilmesi ve—buradaki sahnede gösterildiği üzere—Amerika Birleşik Devletleri'nin “demokrasinin silah deposu” olarak görev yapacağına söz verdi. Mart 1941'de Kongre, İngiltere'ye Ödünç Verme-Kiralama sistemiyle yardım sağladı. İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri'nden askerî yardım kapsamında 31 milyar dolar aldı. Amerika Birleşik Devletleri, 7 Aralık 1941'de Japonya'nın beklenmedik Pearl Harbor saldırısının ardından, II. Dünya Savaşı'na girdi.
Başka OkumalarBir gün önce yaşanan beklenmedik Pearl Harbor saldırısının ardından, Başkan Franklin D. Roosevelt'in Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'ne Japonya'ya karşı savaş ilan edilmesi talebinde bulunduğu konuşmadan bir bölüm.
Başka OkumalarAmerika'ya Avrupalı Yahudilerin Naziler tarafından öldürüldüğü haberi geldiğinde, Avrupalı Yahudilere yardım etmesi için Roosevelt yönetimi üzerindeki baskı arttı. Eyleme geçilmesini desteklemek için, oyun yazarı Ben Hect, Nazi zulmüne kurban giden Yahudiler için bir tören düzenledi İsmi “Asla Ölmeyeceğiz” idi. Siyonist Devrimci Bergson Grubu tarafından sponsor olunan törene New York'ta Madison Meydanı'nda geniş katılım oldu. Ardından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer şehirlerde de törenler düzenledi. Bu manzara, Avrupa'daki Yahudilerin kurtarılması için Washington'a yapılan baskıyı göstermektedir.
Başka OkumalarWe would like to thank Crown Family Philanthropies and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.