در طول جنگ جهانی دوم، آلمانی ها محله يهودی نشين را عمدتاً در اروپای شرقی (بین سالهای 1939 و 1942) و مجارستان (در 1944) ایجاد کردند. این محله ها در بخشهای محصوری از شهر ایجاد شده بود که آلمانی ها در آن یهودیان را وادار به زندگی تحت شرایطی فلاکت بار می کردند. آلمانی ها تأسيس محله های يهودی نشين را اقدامی مقدماتی برای كنترل و تفكيك يهوديان قلمداد می كردند. در 1942، پس از اینکه آلمانی ها تصمیم به کشتار یهودیان گرفتند، محله های یهودی نشین را به نحو سازمان یافته ای تخریب و یهودیان را به اردوگاه های مرگ تبعيد كردند و در آنجا به قتل رساندند.
برجسته سازیدر پاييز 1939، آلمانی ها غرب لهستان را اشغال كردند. بخش عمده ای از اين منطقه ضمیمه رایش آلمان شد. در ژوئن 1941، شرق لهستان نيز به اشغال نيروهای آلمانی درآمد. آلمانی ها در جنوب مرکزی لهستان، فرمانداری کل را- که بیشترین تعداد محله های يهودی نشین اولیه در آن قرار داشت- تشکیل دادند. محله های یهودی نشین بخشهای محصوری از شهر بودند که آلمان ها در آن یهودیان را وادار به زندگی تحت شرایط فلاکت بار می کردند. محله های یهودی نشین، با جداسازی جامعه یهودی از کل جمعیت و همچنین از دیگر جوامع یهودی مجاور، یهودیان را منزوی می كردند. محله يهودی نشين ورشو كه در 12 اكتبر1940 بنا شد، به لحاظ جمعيت و وسعت بزرگترين محله يهودی نشين به شمار می رفت. در آنجا بيش از 350.000 يهودی- تقریباً 30 درصد از كل جمعيت شهر- در مکانی که حدود 2.4 درصد از کل مساحت شهر را تشکیل می داد، محبوس شدند.
برجسته سازی
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.