توماس بورگنتال یک قاضی بینالمللی و یکی از جوانترین بازماندگان اردوگاههای آشویتس و زاخزن هاوزن بود. او در سن ۱۷ سالگی به ایالات متحده مهاجرت کرد. وی به عنوان قاضی و رئیس دادگاه حقوق بشر قاره آمریکا و به عنوان عضو کمیسیون حقیقتیاب سازمان ملل در السالوادور شروع به کار کرد. بورگنتال ریاست کمیتهی اخلاق موزه یادبود هولوکاست ایالات متحده را به عهده داشت. وی در مارس ۲۰۰۰ به عضویت دادگاه بین المللی عدالت در آمد و هنوز این سمت را دارد.
من همیشه از اینکه در ایالات متحده نگاه ما به عدالت بینالمللی، نسبت به نگاه بقیه کشورهای دنیا متفاوت است، خوشحال میشوم. در کشورهای دیگر به عدالت بینالمللی به گونهای نگاه میشود که گویی بهترین عدالتی است که میتواند در قبال مثلاً یک جنگ داخلی یا دیکتاتوری وحشتناک آنرا به کار برد زیرا این احساس وجود دارد که هیچ سازوکار داخلی که مشروعیت یا مقبولیت کافی برای رسیدگی به این جنایات داشته باشد، وجود ندارد. برای مثال کمیسیونهای حقیقتیاب، مثالی از سازمانهایی است که بنا شدهاند یا دادگاههای موقت. اما ما در ایالات متحده، همراه عدالت، اعتماد کاملی به سازمانهای قضاییمان داریم و نوعی بدگمانی نسبت به سازمانهای قضایی بین المللی که در کشور خود ما شکل نگرفتهاند. زیرا آنها فقط قاضیهای آمریکایی ندارند. این یکی از تفاوتهای بنیادینی است که برخی از مشکلاتی را که ایالات متحده با تریبونهای جرایم بینالمللی دارد به وجود میآورد و با اینکه در ایالات متحده ما درک نمیکنیم که چرا کشورهای دیگر حمایت زیادی از تریبونهای بین المللی میکنند، یا از سازمانهای حقوق بشر بینالملل حمایت می کنند، برای بسیاری از کشورها عدالت بین الملل، برای شرایطی که آنها تجربه کردهاند و خواهند کرد حیاتی است. زیرا احساس می کنند که این شرایط توسط یک نهاد بینالمللی به خوبی بررسی میشوند. آنها به سازمان های داخلی خودشان اعتقاد ندارند.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.