历史电影资料片

流离失所者动身前往美国

第二次世界大战结束后,欧洲盟军从德国遣返了数百万流离失所者 (DP)。剩下的 150 到 200 万人拒绝或无法返回战前的家园,其中既有犹太人,也有非犹太人。但移民限制政策使得这些难民不可能大规模地迁移到其他欧洲国家和美国。他们仍停留在德国被占领区,等待被安置到其他国家。该资料片记录了在战后四年多,滞留在慕尼黑的流离失所者把自己的物品打包并登上飞机动身前往美国的情形。


  • National Archives - Film
查看档案详细资料

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.