Φιλμ

"Το σχέδιο των Ναζί": Η εξόντωση των Εβραίων

Η ταινία "Το σχέδιο των Ναζί" προβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στο Διεθνές Στρατοδικείο της Νυρεμβέργης στις 11 Δεκεμβρίου 1945. Δημιουργήθηκε ειδικά για τη δίκη από τον Μπαντ Σούλμπεργκ και άλλα μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, υπό την επίβλεψη του Ναύαρχου Τζέιμς Ντόνοβαν. Οι δημιουργοί της ταινίας χρησιμοποίησαν μόνο υλικό από γερμανικές πηγές, καθώς και επίσημο κινηματογραφικό ειδησειογραφικό υλικό. Αυτό το απόσπασμα, με τίτλο "Ο Χίτλερ προβλέπει την εξόντωση της εβραϊκής φυλής στην Ευρώπη σε περίπτωση πολέμου" παρουσιάζει τον Χίτλερ σε μια ομιλία του στη γερμανική βουλή στις 30 Ιανουαρίου 1939.

Καταγραφή

Οι λαοί [της γης] σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία δεν επιθυμεί την εχθρότητα των άλλων λαών. Θέλω και πάλι να γίνω προφήτης. Εάν το διεθνές οικονομικό-εβραϊκό κατεστημένο εντός και εκτός Ευρώπης καταφέρει να βυθίσει για μια ακόμη φορά τους λαούς της γης σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, το αποτέλεσμα δεν θα είναι η μπολσεβικοποίηση της γης και, συνεπώς, η νίκη των Εβραίων, αλλά η εξόντωση της εβραϊκής φυλής στην Ευρώπη.


  • National Archives - Film

Αυτή η σελίδα είναι επίσης διαθέσιμη σε

Thank you for supporting our work

We would like to thank Crown Family Philanthropies and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.