Οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Πολωνία το 1939 και δημιούργησαν ένα γκέτο στη Βαρσοβία το 1940. Μετά τη μεταφορά των γονέων της, η Doris κρύφτηκε μαζί με την αδελφή της και άλλους συγγενείς. Η αδελφή της και ένας θείος της έχασαν τη ζωή τους, και η Doris έμαθε ότι οι γονείς της είχαν σκοτωθεί. Η γιαγιά της αυτοκτόνησε. Η Doris βγήκε λαθραία από το γκέτο και ζούσε ως μη Εβραία υπηρέτρια και μαγείρισσα, τελικά όμως μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Ράβενσμπρουκ. Φτάνοντας εκεί, η Doris και η φίλη της Pepi σκέφτηκαν να πιουν δηλητήριο, όμως αποφάσισαν να μην το κάνουν.
Και όταν πήγαμε στα λουτρά, πραγματικά περιμέναμε να πεθάνουμε. Στ’ αλήθεια το περιμέναμε, και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το δηλητήριο, αλλά είναι πλέον αργά και το πιο πιθανό ήταν ότι δεν θα χρειαζόταν τόσο χρόνο όσο τα αέρια. Λοιπόν, μείναμε έκπληκτες όταν ήρθε νερό. Και... πραγματικά κάναμε ντους. Υπήρχε ακόμη και αυτό το γκρι σαπούνι που έμοιαζε με ελαφρόπετρα, αλλά ήταν λίγο πιο μαλακό, όμως δεν ήταν αέριο. Κάναμε λοιπόν ντους και βγήκαμε στην άλλη άκρη του κτηρίου και μας έδωσαν τις ριγέ στολές. Και τότε κατάλαβα γιατί θέλαμε να πάρουμε το δηλητήριο πριν μπούμε μέσα. Επειδή κάθε ομάδα ατόμων που έμπαινε μπροστά μας, δεν τους βλέπαμε ποτέ να βγαίνουν. Δεν τους αναγνωρίζαμε. Ήταν ξυρισμένοι και φορούσαν ριγέ. Έτσι, στη συνέχεια, πήραμε κι εμείς ριγέ ρούχα... Και μας έδιναν ό,τι μέγεθος να’ ναι. Ο μεγαλόσωμος έπαιρνε μικροσκοπική στολή. Ο μι .. μικρόσωμος έπαιρνε μεγάλη στολή. Αλλά βγήκαμε ζωντανοί. Και μας έδωσαν νούμερα και ένα τρίγωνο, και μας χώρισαν στους στρατώνες. Όταν φτάσαμε στους στρατώνες, είδαμε στον τοίχο εβραϊκά γραμμένα, ονόματα, μηνύματα ... πολλά από αυτά στα γίντις που δεν μπορούσα να διαβάσω, αλλά η Pepi μπορούσε και μου είπε ότι ήταν ονόματα. Μου τα διάβασε και τα καταλάβαινα. Απλά δεν μπορούσα να διαβάσω ή να γράψω, και μου είπε ότι ήταν μηνύματα πολύ σπαρακτικά, και ονόματα των ανθρώπων ... «... ήμασταν εδώ, είμαστε οι τελευταίοι ... πείτε στους άλλους να μας θυμούνται». Ήταν πολύ θλιβερό.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.