Το 1933, περίπου 500.000 Εβραίοι ζούσαν στη Γερμανία, λιγότερο από το ένα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού. Οι περισσότεροι Εβραίοι στη Γερμανία ήταν υπερήφανοι που ήταν Γερμανοί, πολίτες μιας χώρας που είχε αποτελέσει γενέτειρα πολλών σπουδαίων ποιητών, συγγραφέων, μουσικών και καλλιτεχνών. Περισσότεροι από 100.000 Γερμανοί Εβραίοι είχαν υπηρετήσει στο γερμανικό στρατό στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και πολλοί είχαν παρασημοφορηθεί λόγω ανδρείας.

Οι Εβραίοι διατηρούσαν σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση και δίδασκαν σε σπουδαία πανεπιστήμια της Γερμανίας. Από τα τριάντα οκτώ βραβεία Νόμπελ που κέρδισαν Γερμανοί συγγραφείς και επιστήμονες την περίοδο μεταξύ 1905 και 1936, τα δεκατέσσερα απονεμήθηκαν σε Εβραίους. Ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων γινόταν ολοένα και πιο συνήθης. Αν και οι Γερμανοί Εβραίοι συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν, ως ένα βαθμό, διακρίσεις στην κοινωνική τους ζωή και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους, οι περισσότεροι ένιωθαν σιγουριά για το μέλλον τους ως Γερμανοί. Μιλούσαν τη γερμανική γλώσσα και θεωρούσαν τη Γερμανία σπίτι τους.

Με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, οι ζωές των Εβραίων της Γερμανίας άλλαξαν δραματικά. Την 1η Απριλίου του 1933, οι Ναζί προχώρησαν στην πρώτη πανεθνική, προσχεδιασμένη δράση εναντίον των Εβραίων: ένα μποϋκοτάζ των εβραϊκών επιχειρήσεων. Εκπρόσωποι των Ναζί ισχυρίστηκαν ότι το μποϋκοτάζ ήταν μια πράξη εκδίκησης σε βάρος των Γερμανών Εβραίων και των ξένων, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών και Άγγλων δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν επικρίνει το ναζιστικό καθεστώς. Την ημέρα του μποϊκοτάζ, τα Τάγματα Εφόδου στάθηκαν απειλητικά μπροστά από τα καταστήματα εβραϊκής ιδιοκτησίας. Το «Άστρο του Δαβίδ» των έξι κορυφών ήταν ζωγραφισμένο με κίτρινο και μαύρο χρώμα σε χιλιάδες πόρτες και παράθυρα. Πινακίδες είχαν τοποθετηθεί οι οποίες έγραφαν «Μην αγοράζετε από Εβραίους» και «Οι Εβραίοι είναι η δυστυχία μας».

Το πανεθνικό μποϋκοτάζ δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και κράτησε μόνο μια ημέρα, αλλά σηματοδότησε την αρχή μιας πανεθνικής εκστρατείας του ναζιστικού κόμματος κατά ολόκληρου του εβραϊκού πληθυσμού της Γερμανίας. Μια εβδομάδα αργότερα, η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο ο οποίος περιόριζε την απασχόληση στη δημόσια διοίκηση σε «Άριους». Οι Εβραίοι κυβερνητικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια, απολύθηκαν.

Βασικές ημερομηνίες

ΜΑΡΤΙΟΣ 1933
Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Τα Τάγματα Εφόδου (SA) επιτίθονταν σε καταστήματα εβραϊκής ιδιοκτησίας στη Γερμανία σε μια απόπειρα να απομονώσουν τους Εβραίους από την υπόλοιπη κοινωνία. Η τοπική αστυνομία, η οποία ακόμη δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Ναζί, προσπάθησε χωρίς επιτυχία να σταματήσει τις επιθέσεις. Μέλη των Ταγμάτων Εφόδου συνέχισαν την καταστροφική τους μανία και εισέβαλαν σε δικαστικές αίθουσες από όπου άρπαξαν και έσυραν Εβραίους δικηγόρους και δικαστές στους δρόμους και τους υπέβαλλαν σε ταπεινωτικές πράξεις δημοσίως. Αυτές οι επιθέσεις δημοσιοποιούνται από διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις και τον Τύπο, ο οποίος καλούσε για μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων. Σε απάντηση, οι Ναζί οργάνωσαν ένα πανεθνικό μποϊκοτάζ των εβραϊκών επιχειρήσεων στη Γερμανία, επιρρίπτοντας ευθύνες στους Εβραίους για τον αντιγερμανικό τόνο στο διεθνή Τύπο.

1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1933
ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Στις 10:00 π.μ., μέλη των Ταγμάτων Εφόδου (SA) και των SS παρατάσσονται μπροστά σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε Εβραίους και ενημερώνουν το κοινό ότι οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι Εβραίοι. Σε αρκετές περιπτώσεις γράφουν τη λέξη «Jude», που στη Γερμανική σημαίνει «Εβραίος», στις βιτρίνες των καταστημάτων, μαζί με το Άστρο του Δαυίδ σε κίτρινο και μαύρο χρώμα πάνω στις πόρτες. Αντιεβραϊκά σύμβολα συνοδεύουν αυτά τα συνθήματα. Σε ορισμένες πόλεις τα Τάγματα Εφόδου παρελαύνουν στους δρόμους τραγουδώντας αντιεβραϊκά συνθήματα και τραγούδια του κόμματος. Σε άλλες πόλεις, το μποϊκοτάζ συνοδεύεται από πράξεις βίας. Στο Κίελο δολοφονείται ένας Εβραίος δικηγόρος. Το επίσημο μποϊκοτάζ λήγει τα μεσάνυχτα.

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1933
Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ναζιστική κυβέρνηση θέτει σε ισχύ το Νόμο περί Αποκατάστασης της Επαγγελματικής Δημόσιας Υπηρεσίας. Αυτός ο νόμος επιδίωκε τον αποκλεισμό όσων θεωρούνταν αντίπαλοι του ναζιστικού κράτους — Εβραίων και πολιτικών αντιπάλων. Κατά συνέπεια, υπάλληλοι στον τομέα της δημόσιας διοίκησης ήταν αναγκασμένοι να αποδείξουν την «Άρια» καταγωγή τους προσκομίζοντας έγγραφα για τη θρησκεία των γονέων και των παππούδων τους. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, απολύονταν από την υπηρεσία. Ο Χίτλερ αποδέχθηκε απρόθυμα την απαίτηση του προέδρου Πολ φον Χίντενμπουργκ να εξαιρεθούν από την απόλυση όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν βετεράνοι του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ή είχαν στενούς συγγενείς οι οποίοι συγκαταλέγονταν μεταξύ των θυμάτων αυτού του πολέμου. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ψηφίστηκαν παρόμοιοι νόμοι, επηρεάζοντας Εβραίους δικηγόρους και ιατρούς.