Φιλμ

Απελευθέρωση του Άουσβιτς

Τα σοβιετικά στρατεύματα εισήλθαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς της Πολωνίας στις 27 Ιανουαρίου 1945. Αυτό το σοβιετικό στρατιωτικό βίντεο δείχνει παιδιά που απελευθερώθηκαν στο Άουσβιτς από τον σοβιετικό στρατό. Κατά τα χρόνια λειτουργίας του στρατοπέδου, πολλά παιδιά στο Άουσβιτς υπεβλήθησαν σε ιατρικά πειράματα από τον Ναζί ιατρό Τζόζεφ Μένγκελε.

Καταγραφή

Μεταξύ των 2.819 κρατουμένων που απελευθερώθηκαν από το Άουσβιτς, υπήρχαν 180 παιδιά. 52 από αυτά ήταν κάτω των 8 ετών. Πώς επέζησαν από αυτήν την κόλαση; Κατάφεραν να επιβιώσουν γιατί τα ήθελαν για ιατρική έρευνα αντί για ποντίκια και κουνέλια. Αλλά οι Γερμανοί δολοφόνοι με πτυχία ιατρικής είχαν αδυναμία μόνο σε ένα είδος παιδιών: ήθελαν να κάνουν πειράματα σε δίδυμα. Τα δίδυμα ήταν ξεχωριστό ερευνητικό υλικό για τον Δρ. Μένγκελε και τον Δρ. Σμιντ. Όσα παιδιά δεν ενέπιπταν σε αυτήν την κατηγορία, απλώς δολοφονούνταν. Ξεχώριζαν τα νήπια από τους αριθμούς στα χεράκια τους.


Ετικέτες


  • National Archives - Film
Προβολή αρχειακού υλικού

Αυτή η σελίδα είναι επίσης διαθέσιμη σε

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.