زوفيا بوروفسكا (خوروویچ) اين عروسک متعلق به دهه 1930 را به موزه يادبود هولوكاست در ايالات متحده اهدا كرد. والدين زوفيا قبل از جنگ اين عروسك را به او داده بودند و او آن را در محله های يهودی نشين وولبروم و كراكوف در لهستان همراه خود داشت. اين عروسك و سایر وسايل خانواده او نزد دوستان غيريهودی به امانت گذاشته شده بود. زوفيا به يک اردوگاه بیگاری يهوديان در حوالی كراكوف، آنگاه به اردوگاه اسكارژيسكو- كامينا (در لهستان)، و سپس به اردوگاه كار اجباری بوخنوالت در آلمان تبعيد شد و از همین اردوگاه بود که آزاد شد. بعد از جنگ، او به كراكوف بازگشت و عروسكش را دوباره به دست آورد.
برجسته سازیيونا ويگوچكا ديكمان، بعد از اينكه نیروهای اس اس او را در نوامبر 1944 برای بیگاری از آشويتس به يک كارخانه هواپيما سازی در فرايبورک آلمان فرستادند، این چاقوی جیبی را از آلومينيوم و قطعه ای از اره ساخت. او از اين چاقو استفاده می کرد تا جيره نان روزانه خود را دو قسمت کند و به این ترتیب مهلت استفاده از آن را افزایش دهد.
برجسته سازیيونا ويگوچكا ديكمان پس از اینکه نیروهای اس اس او را در نوامبر 1944 برای بیگاری از آشويتس به یک كارخانه هواپيما سازی در فرايبورک آلمان منتقل کردند، این شانه آلومینیومی را از قطعات هواپیما درست کرد. او از آن برای شانه كردن موهايش كه پس از تراشیده شدن در اردوگاه آشویتس شروع به رشد کرده بود، استفاده می كرد.
برجسته سازیاين دامن در سال 1944 در اردوگاه كار اجباری آشويتس به هانا مولر داده شده بود. او از لبه دامن جیب درست کرد و به این ترتیب آن را تغییر داد.
برجسته سازیگذرنامه آلمانی كه در 24 فوریه 1939 برای آلیس مایر در بینگن آلمان صادر شد. نام دختر مایر، اِلِن، نیز در گذرنامه ثبت شده است. مادر و دختر هر دو دارای نام میانی "سارا" بودند. بر اساس قانون 17 اوت 1938، داشتن این نام میانی اجباری بود. بنابراین، تمام زنان یهودی ساکن در آلمان بایستی در همه اسناد رسمی نام "سارا" را به عنوان اسم میانی به نام خود اضافه می کردند. مردان یهودی نیز باید نام میانی "اسرائیل" را به نام خود می افزودند. به این ترتیب، مأموران آلمانی می توانستند هویت یهودی آنها را تشخیص دهند.
برجسته سازیمقامات پلیس آلمانی در 8 ژوئیه 1939این گذرنامه را برای ارنا "سارا" اشلزینگر در برلین صادر کردند. این صفحه از گذرنامه نشانگر قوانین آلمان است که طبق آن شناسایی یهودیان در آن کشور به آسانی امكان پذیر می شد. از سال 1938، به موجب قوانین آلمان، زنان یهودی بایستی در تمام اسناد رسمی نام میانی "سارا" را به اسم خود اضافه می کردند. مردان یهودی نیز باید نام میانی "اسرائیل" را به اسم خود می افزودند. حرف "J" (مخفف کلمه "Jude" که در زبان آلمانی به معنای "یهودی" است) حتی روی گذرنامه های یهودیانی که ملیت آلمانی داشتند نیز با مهر قرمز مشخص شده بود. ارنا اشلزینگر در 1939 به ایالات متحده مهاجرت كرد.
برجسته سازیسیمونه ویل این مدرك را که به او اجازه تدریس در کودکستان در فرانسه را می داد، در سال 1940 از دانشکده مددکاری اجتماعی استراسبورگ دریافت کرده بود. ویل به منظور تسهیل فعالیت هایش در یک سازمان امدادرسانی و نجات به نام "انجمن کمک به کودکان" (OSE)، در اواخر سال 1943 یک هویت جعلی اختیار کرد. میان اسنادی که هویت جدید ویل را به اثبات می رسانید، نسخه ای جعلی از این گواهی نامه به نام "سیمونه ورلین" قرار داشت.
برجسته سازیسیمونه ویل از این مدرک جعلی و دیگر اسناد ساختگی برای مستند کردن هویتی جدیدی که اواخر سال 1943 کسب کرده بود، استفاده می کرد. او با استفاده از نام سیمونه ورلین می توانست از دستگیری اجتناب کند و محل اقامت خود را تغییر دهد تا به عنوان عضو یک سازمان امدادرسانی و نجات به نام "انجمن کمک به کودکان" (OSE) به راحتی به نجات کودکان یهودی بپردازد. ویل این مدرک جعلی را که به وی اجازه می داد در کودکستانی در فرانسه به تدریس بپردازد از دانشکده مددکاری استراسبورگ در 1940 کسب کرده بود. رئیس دانشکده با رضایت کامل این نسخه جدید را برای وی جعل کرد.
برجسته سازیسیمونه ویل این کارت شناسایی سفید و حاوی عکس خود را نگه داشته بود تا در صورت لو رفتن هویت مستعارش به عنوان سیمونه ورلین، بتواندهویت جعلی جدیدی برای خود کسب کند. نیروهای مقاومت و کارمندان دلسوز دولتی مهر و امضاهای لازم را برای وی تهیه کردند. با استفاده از این اسناد جعلی، ویل توانست به عنوان عضو یک سازمان امدادرسانی و نجات به نام "انجمن کمک به کودکان" (OSE) به کار خود- نجات کودکان یهودی- ادامه دهد.
برجسته سازیWe would like to thank Crown Family Philanthropies and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.