Blanka, Polonya'nın Lodz şehrinde, birbirine bağlı bir ailedeki tek çocuktu. Babası 1937 yılında öldü. Almanya'nın Polonya saldırısının ardından, Blanka ve annesi, Blanka'nın yolculuk yapamayan büyükannesiyle birlikte Lodz'ta kaldı. 1940 yılında, diğer akrabalarıyla birlikte zorla Lodz gettosuna gönderildiler. Blanka, orada bir fırında çalıştı. Daha sonra Blanka ve annesi, Almanya'daki Ravensbrueck kampına sürüldükleri 1944 yılı sonunda kadar kaldıkları Lodz gettosunda, bir hastanede çalıştılar. Blanka ve annesi, Ravensbrueck'ten, Sachsenhausen'in bir alt kampına gönderildiler. Blanka, bir uçak fabrikasında çalışmaya zorlandı (Arado-Werke). Annesi başka bir kampa gönderildi. Sovyet Kuvvetleri 1945 baharında Blanka'yı serbest bıraktı. Terk edilmiş evlerde kalan Blanka, Lodz'a geri döndü. Annesi de dahil, hiçbir akrabasının hayatta kalmadığını öğrendi. Blanka, daha sonra, Berlin'in batı tarafına ve sonunda zorla göç ettirilmiş kişiler kampına taşındı. 1947 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti.
Yalnızca kızların gittiği özel bir okula gitmiştim, gettoda okuldan arkadaşlarımdan biri, annesiyle birlikte. Arkadaşım o kadar hastalandı ki, onu sürgün etmek istediler. Arkadaşlarımın hepsiyle zaten az olan yiyeceklerimizden küçük bir parça ayırıp, birleştirip her gün bu arkadaşımıza götürmeye karar verdik. O günlerde yiyeceğin ne kadar değerli olduğunu tahmin bile edemezsiniz, özellikle de başkasına verecekseniz. Gettoda, bir yerlerde eldiven buldum ve o günlerde neredeyse donuyorduk. Herkes bu eldiveni giyiyordu. Arkadaşım, arkadaşlarım, herkes. Bir tek eldiveni herkes kullanıyordu. Birkaç saniye için donan elin normale dönmesini sağlıyorduk. Eldivenin aslında kime ait olduğunu bilmiyordum. Ancak bana da biri vermişti ve herkes bu eldiveni kullandı. Eldiveni hâlâ hatırlıyorum. Savaştan sonra İngiltere'de kız arkadaşlarımdan biriyle karşılaştırdığımda bana “Blanka, eldivenini hatırlıyor musun?” diye sordu. “Evet, o eldiveni hâlâ hatırlıyorum”.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.