Με την άφιξή τους στο Άουσβιτς, τα θύματα αναγκάζονταν να παραδώσουν όλα τα υπάρχοντά τους, τα οποία πακετάρονταν συστηματικά και ταχυδρομούνταν στη Γερμανία όπου και διανέμονταν στους πολίτες ή χρησιμοποιούνταν στη Γερμανική βιομηχανία. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο του 1945. Αυτή η Σοβιετική στρατιωτική κόπια δείχνει πολίτες και στρατιώτες να ψάχνουν τα πράγματα των κρατουμένων που απελάθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.
Πριν σκοτώσουν τις γυναίκες, οι Ναζί τους έκοβαν τα μαλλιά. Σωροί από μαλλιά πακετάρονταν σε σακούλες. Είκοσι κιλά, είκοσι δύο κιλά, πρώτη ύλη για τα Γερμανικά εργοστάσια. Επτά χιλιάδες γραμμάρια μαλλιών, 140.000 θύματα. Οι φασίστες εμπορεύονταν το θάνατο. Έφτιαχναν λιπάσματα από ανθρώπινα οστά και τα παρέδιδαν στην εταιρεία Στρεν. Πουλούσαν μαλλιά στα εργοστάσια της εθνικής βιομηχανίας ταπετσαρίας. Ένα άλλο παράρτημα της ίδιας βιομηχανίας, οι ληστές ξεκολλούσαν τις οδοντοστοιχίες από τα στόματα των νεκρών για να πάρουν τα χρυσά δόντια. Γέμισαν 35 αποθήκες με τέτοιου είδους λάφυρα. Εδώ είναι μια αποθήκη γεμάτη με γυαλιά. Ακόμα και αν ένας στους δέκα κρατουμένους φορούσε γυαλιά, πόσοι έπρεπε να δολοφονηθούν για να γεμίσουν οι αποθήκες; Ενδύματα και εσώρουχα των νεκρών. Ποιός στη Γερμανία θα φορούσε τα ρούχα των δολοφονημένων νηπίων; Αυτή η στοίβα από ρούχα, αυτό το φουστανάκι, 514.843 υπολείμματα ανδρικού, γυναικείου και παιδικού ιματισμού.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.