Προσωπική ιστορία

Henry J. Kellermann

Ο Henry έλαβε πτυχίο Διδάκτορα Νομικής (JD) από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου το 1937. Με χορηγία του ραβίνου της εβραϊκής συναγωγής της Βαλτιμόρης, ο Henry μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το ίδιο έτος. Το 1945, το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) του ανέθεσε την προετοιμασία προδικαστικών ενημερώσεων για το Διεθνές Στρατοδικείο που συνήλθε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Ανέκρινε μια σειρά από μάρτυρες και κατηγορούμενους. Μετά τον πόλεμο, κατείχε διάφορες διπλωματικές θέσεις.

Καταγραφή

Όταν δείξαμε την ταινία «The Death Mills», που είναι ένα ντοκιμαντέρ διαπιστώσαμε ότι δείχνει μερικά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και παρουσιάζει μερικές σκηνές από το γκέτο της Βαρσοβίας. Χαμηλώσαμε το φωτισμό στην αίθουσα του δικαστηρίου και αφήσαμε μόνο φώτα να πέφτουν επάνω στα πρόσωπα των 22 κατηγορουμένων. Και είχα την ευκαιρία να μελετήσω τα πρόσωπά τους ενώ προβαλλόταν η ταινία με όλες τις κτηνωδίες που περιείχε. Και, ε, ήταν εκπληκτικό το πώς κατέρρευσαν. Ο [Hermann] Goering δεν την κοίταξε καν, το ίδιο και ο [Rudolf] Hess. Ο [Hjalmar] Schacht, ο οποίος υποστήριζε καθόλη τη διάρκεια της δίκης ότι δεν είχε σχέση με τις θηριωδίες, γύρισε την πλάτη του στην οθόνη και σταύρωσε τα χέρια μπροστά του, για να δείξει ότι ήταν... ήταν απών κατά ... κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου. Ο [Hans] Frank, ο «Χασάπης της Πολωνίας», ξέσπασε σε δάκρυα. Το ίδιο και ο [Fritz] Sauckel, ο οποίος ήταν ο τσάρος της καταναγκαστικής εργασίας υπό υπό ... ήταν ο μόνος που κοίταζε την οθόνη με προφανή χαρά και ευχαρίστηση ήταν ο [Julius] Streicher,ο λεγόμενος Gauleiter [περιφερειακός ηγέτης των Ναζί] στη Βαυαρία, ε, τη Φραγκονία, και ο οποίος υπήρξε συντάκτης και εκδότης αυτής της ναζιστικής βρωμο-φυλλάδας, του «Stuermer» [Ο Επιτιθέμενος], ε, μπορείτε να το πείτε και «Ο άντρας του τάγματος εφόδου». Είναι ... ήταν η παράστασή του. Ένιωθε ότι είχε δικαιωθεί πλήρως από αυτήν την ταινία.


Ετικέτες


  • US Holocaust Memorial Museum Collection
Προβολή αρχειακού υλικού

Αυτή η σελίδα είναι επίσης διαθέσιμη σε

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.