Προσωπική ιστορία

Rene Slotkin

Ο Rene και η δίδυμη αδελφή του, Irene, γεννήθηκαν Rene και Renate Guttman. Λίγο μετά τη γέννηση των διδύμων, η οικογένεια μετακόμισε στην Πράγα, όπου καιζούσαν όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν τη Βοημία και τη Μοραβία τον Μάρτιο του 1939. Λίγους μήνες αργότερα, ένστολοι Γερμανοί συνέλαβαν τον πατέρα τους. Δεκαετίες αργότερα, ο Rene και η Irene έμαθαν ότι εκείνος σκοτώθηκε στο στρατόπεδο του Άουσβιτς τον Δεκέμβριο του 1941. Ο Rene, η Irene και η μητέρα τους αρχικά μεταφέρθηκαν στο γκέτο Theresienstadt και αργότερα στο Άουσβιτς. Εκεί, τα δίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν και υποβλήθηκαν σε ιατρικά πειράματα. Μετά τον πόλεμο ο Rene έμεινε με την οικογένεια ενός γιατρού στο Kosice της Τσεχοσλοβακίας προτού μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και επανασυνδεθεί με την Irene.

Καταγραφή

Άρχισα να πηγαίνω σχολείο στο Kosice, και με άφησε με την αδελφή του, Edith Mann, και τον σύζυγό της, Joseph Mann. Και είχαν ένα αγόρι, τον Otto, και ένα κορίτσι, την Bibi μου φαίνεται; Την Bibi. Και ζούσαμε πολύ κοντά στο σχολείο, και γνώριζα ότι ήμουν Εβραίος τότε γιατί, πρώτα απ’ όλα, εκείνοι ήταν Εβραίοι, και, εεε, με φώναζαν ο Εβραίος στο σχολείο. Κάθε μέρα όταν...τελείωνε το σχολείο - υπήρχε ένας ακόμη Εβραίος σε ολόκληρο το σχολείο. Το όνομά του ήταν Sobel. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το όνομα, Sobel. Δεν ξέρω το μικρό του, αλλά, ε, τα αγόρια μάς περίμεναν για να μας χτυπήσουν και να μας λιθοβολήσουν, κάθε μέρα ανεξαιρέτως. Ήταν ταλαιπωρία το να βγούμε από το σχολείο. Δεν ξέρω γιατί δεν ήταν πρόβλημα να πάμε στο σχολείο, αλλά το να φύγουμε από το σχολείο κάθε μέρα, ήταν μια παράσταση τρόμου.


Ετικέτες


  • US Holocaust Memorial Museum Collection
Προβολή αρχειακού υλικού

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.