Προσωπική ιστορία

Joseph Maier

Ο Joseph μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1933, αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο στη Λειψία. Οι γονείς και ο αδελφός του είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τη Γερμανία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Joseph φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Από το 1940 έως το 1943 διετέλεσε βοηθός συντάκτη σε μια γερμανό-εβραϊκή εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Το 1944, εργάστηκε στην αμερικανική πρεσβεία της Βρετανίας ως αναλυτής προπαγάνδας. Το 1946, πήγε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας ως διερμηνέας. Ανέλυσε υλικό και ντοκουμέντα και συμμετείχε σε πολλές ανακρίσεις για τις δίκες της Νυρεμβέργης.

Καταγραφή

Δεν υπήρχε συναίσθημα. Ήταν αυτό που αποκαλούσε ένα δύσκολο καθήκον. Δεν του άρεσε καθόλου. Δεν τον ευχαριστούσε καθόλου. Είπα «Δεν το διασκέδαζες αυτό;» Ήθελα να τον δοκιμάσω και να δω αν ήταν σαδιστής. Δεν ήταν σαδιστής. Ήταν απόλυτα φυσιολογικός. Έκανε το καθήκον του. Πραγματικά πιστεύω ότι έκανε το καθήκον του. Έκανε ... πίστευε ότι έκανε το καθήκον του. Το θεωρούσε καθήκον του, και έκλεινε τα μάτια στην ανωμαλία αυτού του είδους των πραγμάτων που έκανε, στην, στην άβυσσο, στην απίστευτη άβυσσο όπου μπορούν να κατέβουν τα ανθρώπινα όντα προκειμένου να εκτελέσουν καθήκοντά αυτού του είδους. Στην εκτέλεση των οποίων νομίζω ότι ένα φυσιολογικό άτομο θα εξεγείρονταν. Καλύτερα να πεθάνει ο ίδιος παρά να κάνει κάτι τέτοιο. Πάντα φανταζόμουν ότι θα προτιμούσα να αυτοκτονήσω. Θα προτιμούσα να πεθάνω πολεμώντας εναντίον των Ναζί παρά να κάνω ο,τιδήποτε κατ’ εντολή τους.


Ετικέτες


  • US Holocaust Memorial Museum Collection
Προβολή αρχειακού υλικού

Αυτή η σελίδα είναι επίσης διαθέσιμη σε

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.