Emanuel ve ailesi, Krakow'un kuzeyinde küçük bir kasaba olan Miechow'da yaşıyordu. Almanya'nın Eylül 1939'da Polonya'yı işgalinin ardından, Yahudi zulmü arttı. Almanlar, Miechow'da bir getto kurdu. Emanuel gettoda yaşamaya zorlandı. Emanuel, annesi ve kız kardeşi, getto 1942'de yıkılmadan önce kaçtılar. Emanuel, Polonyalı yeraltı üyeleriyle birlikte hayalî bir kimlikle bir manastırda kaldı. Emanuel, bir öğretmen kendisinin Yahudi olmasından şüphelenmeye başladığında, yaklaşık bir yıl sonra manastırı terk etti. Emanuel, daha sonra Krakov ve Varşova'ya mal kaçakçılığı yaptı. 1943 yılının sonbaharında Macaristan'a kaçtı. 1944'te Almanya'nın Macaristan'ı işgal etmesinden sonra, Emanuel yine kaçma girişimlerinde bulundu ama yakalandı ve tutuklandı. Savaştan sağ kurtuldu.
Bir gün, getto olarak bilinecek olan, Yahudi bölgesinin olacağı haberi geldi. Ama onlar, Almanlar bunu, aslında Alman olan bölge içinde bir Yahudi bölgesi olarak adlandırıyorlardı. Ve bu size, Yahudilerin yaşayabileceği alanları veriyordu. Bu kasabada çok küçük bir orandı. Yaşadığım kasabadan bahsediyorum ama bu diğer kasabalar için de aynen geçerliydi. Ve o bölgede yaşayan Polonyalılar orayı boşaltmak zorundaydılar, ama bu problem değildi çünkü orada Yahudilerin boşalttığı daha geniş bir alan vardı. Böylece bir şekilde Polonyalılar, Yahudi alanından… Yahudiler için düzenlenen bölgeden ayrıldılar. Onlar çok daha iyi bir bölge aldılar. Yahudilerin taşınmasına gelince, birkaç aile bir odada, iki aile, belki başlangıçta bir aile bir odadaydı. Gettodan dolayı, bölge, Yahudi bölgesi, kasabanın Yahudi kısmı küçüldü, küçüldü ve küçüldü. Ama açıldığı ilk zamanlarda, belli saatlerde içeri girip çıkabiliyordunuz. Örneğin, orada bir Yahudi, saat yediden sonra sokakta bulunamazdı. Ama diğer tüm zamanlarda dışarı çıkabilir ve aralarına karışabilirdiniz. Bir gün bir anons yapıldı: getto kapatıldı. Kapılar, duvarlar yapıldı, yapıldı ve dışarı çıkamıyordunuz. Giderek artan bir zulüm vardı.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.