Προσωπική ιστορία

Hessy Levinsons Taft

Καθώς ο προπολεμικός αντισημιτισμός ενισχυόταν, η οικογένεια της Hessy κατέφυγε από τη Γερμανία στο Παρίσι της Γαλλίας. Η Γαλλία υποτάχθηκε από τον γερμανικό στρατό τον Ιούνιο του 1940. Η οικογένεια της Hessy πέρασε λαθραία στη «zone libre» (ελεύθερη ζώνη), στη νότια Γαλλία. Η οικογένειά της εξασφάλισε θεώρηση (βίζα) από τις ΗΠΑ το 1941, όμως δεν μπόρεσε να φύγει προτού λήξει η βίζα και δεν μπορούσε να πάρει παράταση. Το 1942, η οικογένειά της εξασφάλισε θεωρήσεις εισόδου στην Κούβα, όπου εγκαταστάθηκε προτού μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1949.

Καταγραφή

Όταν παίρνεις αμερικανική βίζα μετανάστευσης - που είναι δύσκολο να πάρεις, γιατί πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να συντηρείσαι και, ξέρετε, δεν πρόκειται να καταλήξεις να ζεις εις βάρος των κοινωνικών παροχών ή να μην επιβαρύνεις κανέναν σε αυτήν τη χώρα, ε ... και ότι είσαι υγιής και ούτω καθεξής. Αλλά, ακόμα και μετά από όλα αυτά, σου λένε ότι έχεις ενενήντα ημέρες για να φτάσεις στις αμερικανικές ακτές. Και, καθώς ο χρόνος περνούσε, ο πατέρας μου συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε τρόπος να μπορέσει να πάρει την οικογένειά του στις ΗΠΑ μέσα στο χρονικό πλαίσιο που απέμενε. Τριάντα ημέρες πριν λήξει η βίζα, ζήτησε παράταση από την Ουάσιγκτον. Ο Ατλαντικός, ξέρετε, για να διασχίσεις τον Ατλαντικό, δεν υπήρχαν εμπορικές πτήσεις εκείνη την εποχή. Εε, αυτό έγινε το 1941. Ο ωκεανός ήταν γεμάτος περιπολίες, υποβρύχια... Και... τέλος πάντων, περιμέναμε την απάντηση από την Ουάσιγκτον. Και τελικά ήρθε, και ήταν «Όχι». Δεν μας έδιναν παράταση. Και πάλι, λοιπόν, υποθέτω ότι θα μπορούσα να πω ότι δεν κάθομαι εδώ σήμερα χάρη στον θείο Σαμ. Ο πατέρας μου προσπάθησε κάθε πιθανή διέξοδο. Πήγε σε μια σειρά από προξενεία χωρών της Λατινικής Αμερικής στη Γαλλία και ε ... στη Νίκαια, και τελικά έπεσε σε ένα κουβανικό προξενείο που τον άκουσε, που δέχθηκε επίσης κάποια χρήματα, και του χορήγησε βίζα για την Κούβα.


  • US Holocaust Memorial Museum Collection
Προβολή αρχειακού υλικού

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.