1919 Versay Antlaşması'nın hükümleri, (I. Dünya Savaşı'nda yenilen) Almanya'nın Batı Almanya'daki Fransız, Belçika ve Hollanda sınırında yer alan askerden arındırılmış Rhineland bölgesine asker konuşlandırmasını yasaklamıştı. Antlaşma—Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere—Müttefik birliklerin bölgeyi işgal etmesini öngörüyordu. Antlaşmayı açıkça ihlal eden Hitler, 7 Mart 1936'da Alman birliklerine bölgeyi yeniden işgal etme emri verdi. Hitler, batılı güçlerin müdahale etmeyeceğini varsayıyordu. İngiltere ve Fransa olayı kınadı. Ancak iki ülke de antlaşmayı uygulamak için müdahale etmedi. Bu sahne, Alman birliklerin Rhineland'a girişini göstermektedir.
Askerden arındırılmış bölgenin başladığı noktada, heybetli Köln katedralinin gölgesinde Alman birlikler yürüyor. Erkekler ve silahlar kente giriyor. 17 yıldır ilk defa kentin sokaklarında askerlerin ayak sesleri duyuluyor. Hitler'in cesur darbesinin muhtemel sonuçlarını hiç düşünmeyen genç yaşlı herkes, askerleri selamlıyor. Herkes neşeli. Yaşanan mutlulukla, savaşın korkunçlukları ne kadar çabuk unutuldu. Rhine nehri kıyısındaki Koblenz bir zamanlar Sam Amca'nın birlikleri tarafından işgal edildi. Şimdi ise Nazi askerler nöbet tutuyor.
We would like to thank Crown Family Philanthropies, Abe and Ida Cooper Foundation, the Claims Conference, EVZ, and BMF for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of donor acknowledgement.