Προσωπική ιστορία

Joseph Maier

Ο Joseph μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1933, αφού τελείωσε το πανεπιστήμιο στη Λειψία. Οι γονείς και ο αδελφός του είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τη Γερμανία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Joseph φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Από το 1940 έως το 1943 διετέλεσε βοηθός συντάκτη σε μια γερμανό-εβραϊκή εφημερίδα της Νέας Υόρκης. Το 1944, εργάστηκε στην αμερικανική πρεσβεία της Βρετανίας ως αναλυτής προπαγάνδας. Το 1946, πήγε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας ως διερμηνέας. Ανέλυσε υλικό και ντοκουμέντα και συμμετείχε σε πολλές ανακρίσεις για τις δίκες της Νυρεμβέργης.

Καταγραφή

Ο μόνος ο οποίος, όπως έχω ξαναπεί, αποδέχθηκε, περιστασιακά, την ευθύνη για ό,τι γινόταν σύμφωνα με διατάγματα που έφεραν την υπογραφή του, ήταν ο Goering. Όμως και αυτός ήταν κατώτερο ον ... και μια μικρή ένδειξη της κατώτερης ύπαρξής του ... η οποία σηματοδοτούσε, η οποία δήλωνε αυτήν την κατώτερη ύπαρξη, ήταν η συμπεριφορά του και η στάση του προς, δεν ξέρω αν το ανέφερα πιο πριν, προς τους τέσσερις μεγάλους. Προς τους Γάλλους, τους πιο αδύναμους από τους Συμμάχους, έδειχνε, εε, συγκατάβαση, αν όχι περιφρόνηση. Προς τους Αμερικανούς, εε, προσπαθούσε να μας εντυπωσιάσει σαν... σαν ένα είδος άντρα που θα ήταν καλός συνεργάτης των τυχοδιωκτών, εε, Αμερικανών που είχαν ανατραφεί με ταινίες του Χόλυγουντ. Προς τους Βρετανούς, οι οποίοι ήταν ακριβείς, ψυχροί, σωστοί, προσπαθούσε να μιμηθεί τον τζέντλεμαν επειδή σεβόταν τους Βρετανούς. Όταν όμως έβλεπε έναν Ρώσο, μόρφαζε. Τη στιγμή που έμπαινε στην αίθουσα της ανάκρισης ένας Ρώσος αξιωματικός, μόρφαζε και ζάρωνε λιγάκι. Δεν ήξερε καμία στάση για να εντυπωσιάσει έναν Ρώσο. Φοβόταν μέχρι θανάτου κάθε έναν χωριστά και όλους τους Ρώσους που έμπαιναν στην αίθουσα, στην αίθουσα της ανάκρισης.


Ετικέτες


  • US Holocaust Memorial Museum Collection
Προβολή αρχειακού υλικού

Αυτή η σελίδα είναι επίσης διαθέσιμη σε

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.