Személyes történet

Joseph Maier

Joseph 1933-ban emigrált az Egyesült Államokba, miután befejezte a tanulmányait a lipcsei egyetemen. Szülei és bátyja már korábban elhagyták Németországot, és az Egyesült Államokba költöztek. Joseph a Columbia Egyetemen tanult. 1940-től 1943-ig egy New York-i német zsidó újság szerkesztőasszisztense volt. 1944-ben propagandaelemzőként dolgozott Nagy-Britanniában az amerikai nagykövetségen. 1946-ban tolmácsként utazott a németországi Nürnbergbe. Különféle anyagokat és feljegyzéseket elemzett, és számos kihallgatáson vett részt a nürnbergi per során.

szöveg

Mint már említettem, az egyetlen személy, aki időnként elismerte a felelősségét olyan tettekért, amelyeket az aláírásával ellátott parancsra hajtottak végre, az Göring volt. De ő is alárendelt szerepben volt… és ami ezt az alárendelt szerepet jelezte… ami az alárendelt szerepét jelezte vagy mutatta, az a – nem tudom, hogy említettem-e már – az a szövetségesek irányába tanúsított viselkedése és hozzáállása volt. A franciákkal, a szövetségesek leggyengébb tagjával lenéző volt, már-már megvető. Az amerikaiakra próbált jó benyomást gyakorolni, úgy viselkedett, mint egy olyan fickó, aki jó cimborája lenne a hollywoodi filmeken felnőtt vagány amerikaiaknak. A britekkel, akik precízek, hűvösek és korrektek voltak, megpróbált úriemberként viselkedni, mert tisztelte őket. De amikor meglátott egy oroszt, akkor megrezzent az arca. Abban a pillanatban, amint egy orosz tiszt belépett a kihallgató helyiségbe, megrezzent, és látszott rajta, hogy zavarba jött. Nem tudta, hogyan tehetne jó benyomást egy oroszra. Halálra volt rémülve minden orosztól, aki belépett a helyiségbe… a kihallgatóhelyiségbe.


Bejelölések


  • US Holocaust Memorial Museum Collection
Gyűjteményi infomációk megtekintése

Az oldal megtekinthető a következő nyelveken

Thank you for supporting our work

We would like to thank Crown Family Philanthropies and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.