Φιλμ

Δίκη της Νυρεμβέργης: Ο Γκέρινγκ καταθέτει

Ο Χέρμαν Γκέρινγκ ήταν επικεφαλής της γερμανικής αεροπορίας. Ήταν ένας από τους 22 σημαντικούς εγκληματίες πολέμου που δικάστηκαν από το Διεθνές Στρατοδικείο στη Νυρεμβέργη. Εδώ, ο Γκέρινγκ καταθέτει σχετικά με τη διαταγή του της 31ης Ιουλίου 1941, με την οποία εξουσιοδοτούσε τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, επικεφαλής του Κεντρικού Γραφείου Ασφαλείας του Ράιχ, να σχεδιάσει μια υποτιθέμενη «λύση για το ζήτημα των Εβραίων στην Ευρώπη». Το δικαστήριο έκρινε τον Γκέρινγκ ένοχο για όλες τις κατηγορίες και τον καταδίκασε σε θάνατο. Ο Γκέρινγκ αυτοκτόνησε λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκτέλεσή του.

Καταγραφή

«Όχι, αυτό δεν είναι σωστό σε καμία περίπτωση.» «Καλώς, δώστε μας τη δική σας μετάφραση.» «…η αποστολή που σας ανατέθηκε ήδη με την απόφαση της 24ης Ιανουαρίου 1939, να επιλύσετε το ζήτημα των Εβραίων με τη μορφή μετανάστευσης ή εκκένωσης, την πλέον πρόσφορη πιθανή λύση στον προσδιοριζόμενο χρόνο, με το παρόν σας εξουσιοδοτώ να καταστρώσετε ένα συνολικό σχέδιο των οργανωτικών, λειτουργικών και υλικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εφαρμογή -και τώρα ερχόμαστε στην αποφασιστική λέξη, η οποία μεταφράστηκε λανθασμένα- δηλώνει εδώ, δηλαδή, μιας ολοκληρωμένης λύσης και όχι τελικής λύσης, μιας ολοκληρωμένης λύσης για το ζήτημα των Εβραίων σε ολόκληρη τη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας στην Ευρώπη.» «Το ζήτημα αυτό απευθυνόταν στον επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων Ασφαλείας και της Υπηρεσίας Ασφαλείας και στρατηγό των SS Χάιντριχ, δίκιο δεν έχουμε σε αυτό;» «Αυτό είναι σωστό.»


Ετικέτες


  • National Archives - Film
Προβολή αρχειακού υλικού

Αυτή η σελίδα είναι επίσης διαθέσιμη σε

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.