Történelmi filmfelvétel

Julius Streicher

Julius Streicher náci vezér és a „Der Stürmer” (Rohamozó) című antiszemita hetilap kiadója beszédében a zsidókat világuralmi törekvésekkel és a nem zsidók kizsákmányolásával vádolja. Streicher szerint Németország számára az egyetlen lehetséges válasz a „zsidókérdés” megoldása.

szöveg

A német népet sokan gyalázzák, amiért megalkotta az antiszemitizmust, a zsidók elleni küzdelmet, és ezért azzal vádolnak, hogy barbár nép vagyunk. Aki ezt állítja, nem mond igazat. Már több ezer évvel ezelőtt is voltak nem zsidó népek, akik védekezni kényszerültek a betolakodó zsidókkal szemben. Hogy ez a harc még nem ért véget, a zsidó nép számlájára írható, akik kizsákmányolják a nem zsidókat, és azt hirdetik, hogy ők a választott nép a világ irányítására. A népek közti béke csak akkor jöhet el ezen a világon, ha azoknak, akiknek a háborúkból előnye származik, többé nem lesz lehetősége egymás ellen háborúra uszítani népeket, és áldott az lesz, aki tudja, a zsidó kérdés megoldása nélkül nincs megoldás az emberiség számára.


Bejelölések


  • National Archives - Film
Gyűjteményi infomációk megtekintése

Thank you for supporting our work

We would like to thank The Crown and Goodman Family and the Abe and Ida Cooper Foundation for supporting the ongoing work to create content and resources for the Holocaust Encyclopedia. View the list of all donors.